پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 117
نویسنده : علی همایون . احمد رضا همایون

کدام موشک های ایرانی تانک افسانه ای ( مرکاوا ) را به آتش کشید 

موشک ایران,جنگنده ایرانی

کدام موشک های ایرانی تانک افسانه ای ( مرکاوا ) را به آتش کشید + ویدیو 

س از پايان جنگ تحمیلی موشک‌هاي دوش‌پرتاب بیشتر مورد توجه قرار گرفته و برای ساخت آنها در کشور تلاش‌های بسیاری انجام شد که در نتيجه اين تلاش‌ها امروزه نمونه پرکاربرد این موشک‌ها با نام میثاق1 و 2  به‌طور گسترده در نیروهای مسلح کشورمان به‌کارگيري شد.

 
"میثاق1" موشکی داراي یک و نیم متر طول، کمینه برد 500 متر و بیشینه برد 5000 متر، توان درگیری با اهداف در سقف پروازی 4000 متر و کمینه 30 متر است. 

این موشک بيش از 600 متر بر ثانیه سرعت و  نزدیک به 11 کیلوگرم جرم دارد که 1.42 کیلوگرم آن را سرجنگی تشکیل داده و جرم متحمله موشک با پرتابگر حدود 17 کیلوگرم است.

با توجه به ویژگی‌های پرتاب‌گر، عمر انبارداری و نرخ شلیک بالا، دستورالعمل پرتاب ساده و امكان استفاده در دمای منفی40 تا مثبت60 درجه سانتیگراد از خصوصيات اين موشك دوش‌پرتاب است.

سامانه هدایت خودکار امکان شلیک‌کن و فراموش‌کن را براي آن فراهم کرده و به کاربر اجازه می‌دهد سریعاً موضع پرتاب را ترک کند كه اين امكان موجب ايمني بيشتر و کاسته شدن خطر آسیب‌دیدگي از سوی دشمن نسبت به سایر دوش پرتاب‌های دنیا بوده و کارآیی مناسبی را در اختیار نیروهای مسلحایران قرار مي‌دهد.

حس‌گر این موشک از نوع فروسرخ پیشرفته بوده و به آن توانایی حمله به هدف از تمام زوایا را می‌دهد كه به این ترتیب موشک ميثاق توان درگیری با اهداف نزدیک‌شونده را نیز دارا است.

 "میثاق 2" بر اساس بهسازی نمونه قبلی به قابلیت‌های عملیاتی بهتری دست یافته است.

عدم تاثیر امواج اخلال‌گر نظیر ECM بر ایجاد خطا در هدف‌گیری و‌ سرعتی حدود 2 ماخ پس از شلیک از ديگر ويژگي‌هاي اين موشك به شمار مي‌رود.

میثاق 2 با قیمت تمام شده پایین و عمر(زمان) ذخیره‌سازی ۸ سال، قابل استفاده در هلیکوپترهای جنگی نظیر کبری جهت هدف‌گیری جنگنده و هلیکوپترهای نظامی دشمن و... است.

این موشک قادر به رهگیری و انهدام اهداف هوایی است که با استفاده از نقاط کور راداری در ارتفاع بسیار کم‌پرواز می‌کنند. موشک میثاق 2 ، نمونه بردبلندتر و بادقت‌تر و سبک‌تر از میثاق 1 است که پیشتر به تولید انبوه رسیده بود.

میثاق ۲ یک موشک زمین به هوا هدایت شونده مادون قرمز قابل حمل توسط نفر و نسل و نسخه بعدی موشک میثاق ۱ است.

این موشک برای دفاع از پیاده نظام و تأسیسات در صحنه نبرد مناسب بوده و حمل آن روی موتور سیکلت، خودروها نظامی، بالگردها، قایق‌های تندرو و زیردریایی ممکن است. همچنین پرتاب‌گر دوتایی آن بر روی خودروی وانت در کشور توسعه بافته است.

برخی کشورها نیز مجموعه‌های 6 تایی از این نوع موشک‌ها را بر روی شناورهای دریایی بکارگرفته‌اند که می‌تواند در ایران نیز مورد الگوبرداری قرار بگیرد.

شبکه گسترده دیده‌بان‌های مرزی و پدافندي کشورمان علاوه بر امکانات اپتیکی و سامانه‌های مخابراتی برای انتقال اطلاعات، به موشک‌های دوش پرتاب نیز مسلح هستند تا در صورت لزوم اقدام به درگیری با اهداف كنند.

با توجه به افزایش حجم تهدیدات هوایی و ظهور نسل جدید پرنده‌های بدون سرنشین و یا بالگردهای کوچک با توانایی مانور بالا به همراه موشک‌های کروز که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند،
 
موشک‌های دوش‌پرتاب به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از تسلیحات پیاده‌نظام در بسیاری از ارتش‌های جهان وارد خدمت شده و همچنان تا سال‌های بعد به حیات خود ادامه می‌دهند و ایران از جمله كشورهاي پيش‌رو در این مبحث به شمار مي‌رود.
 
دوش‌پرتاب میثاق ۲ برای اولین بار در رزمایش ضربت ذولفقار مورد آزمایش قرار گرفت و به نیروهای مسلح تحویل داده شد.
 
خط تولید انبوه داخلی اين موشک را بهمن‌ماه 84 توسط وزیر دفاع وقت كشورمان راه اندازی كرد.

این سلاح امروز به تولید انبوه رسیده است، به‌طوری‌که ۹۰ درصد لشكرهای ارتش و سپاه پاسداران مجهز به این دوش‌پرتاب تمام ایرانی هستند.

میثاق ۲ در درگیری های زرهی نیز کاربرد دارد، این جنگ‌افزار اسلحه‌ای سرنوشت‌ساز در جنگ‌های چریکی و نامتقارن محسوب می‌شود به دلیل اینکه امکان شلیک به انواع تانک و نفربرو ...را می‌توان در حافظه الکترونیکی آن تعریف کرد اما تخصص عملکردی این سلاح در شکار بالگردها است؛ به طور مثال در جنگ ۳۳ روزه اسراییل - حزب الله تعدادی از هلیکوپترهای آپاچی اسراییلی با دوش‌پرتاب‌های رزمندگان حزب الله سرنگون شدند.

همچنین تابه‌حال کارشناسان مسائل نظامی معمای انهدام پی‌در پی و مرموز تانک‌های پیشرفته مرکاوا را نفهمیده‌اند، اما شایعه شده که علت این معما شلیک نوعی موشک دوش‌پرتاب به طرف زاویه سمت چپ بدنه تانک مرکاوا به‌صورت نزدیک با فاصله کم بوده است.

آن‌ها اذعان کرده‌اند مهمات به‌کار رفته در سلاح به کار رفته در هیچ یک از کشورهای آمریکا، روسیه و... پیدا نشده، اما وحشت مقامات اسرائیلی و غرب را بر انگیخته است، زيرا  ۳۰ سال كار بر روی تانک(مرکاوا) كه به عنوان قدرتمندترین و شکست‌ناپذیرترین تانک جهان معرفی شده بود.

گفتني است در چهارمین روز از رزمایش دریایی ولایت91 انهدام پهپادهای نیروی مهاجم با موشک دوش پرتاب میثاق انجام شد.

:: برچسب‌ها: انک مرکاوا ،تانک چیفتین، تانک ذوالفقار ،تانک اسراییل ،تانک اتمی ،تانک پیشرفته ،تانک قدرتمند، موشک ضد تانک، , ,



معرفی پدافند دفاعی جدید اس 500
نوشته شده در چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 472
نویسنده : علی همایون . احمد رضا همایون
موشک ایران,جنگنده ایرانی

 

معرفی پدافند دفاعی جدید "اس 500"

 "اس 500" یکی از جدیدترین و بهترین مدل های پدافند دفاع هوایی است که در آن از سیستم تصمیم گیری هوشمند و نابودی مجزا برای انهدام موشک های بالستیک و اهداف هوایی متعارف و غیر متعارف استفاده می شود.

هدف از ساخت این مجموعه پدافند هوایی جدید، نابود کردن موشک های بالستیک میان برد و در صورت نیاز، انهدام موشک های بالستیک قاره پیما در اواسط و یا اواخر مسیر پروازی تا برخورد به هدف می باشد.

از دیگر امکانات مهم "اس 500" میشه به توان انهدام موشک های مافوق صوت یا هایپرسونک و موشکهای بالدار کروز، هواپیماهای بدون سرنشین رادار گریز "پهپادها" و همچنین ماهواره های مخابراتی در فظا و همچنین پلاتفورم های نظامی و تهاجمی هوافضا اشاره نمود. اما اس 500" مدل تکامل یافته "اس 400" نبوده و محصولی کاملا جدید و منحصربفرد است.

 انهدام ماهواره در فضا

پدافند دفاع موشکی اس 500 باید بتواند اهداف بالستیکی را تا ارتفاع 40 کیلومتری و فاصله ی 600 کیلومتری (200 کیلومتر بیشتر از اس 400) از سطح زمین شناسایی نموده و منهدم کند.

"اس 500" توانایی دارد بطور همزمان 10 عدد از انواع موشک های بالستیکی مافوق صوت را با سرعت 7 کیلومتر بر ثانیه ردیابی کرده و منهدم نماید.

باتوجه به قدرت و کارایی دیده شده در اس 300 و اس 400 ساخت سامانه جدید و متفاوت اس 500 قدرت تدافعی روسیه را به شکل چشم گیری افزایش میدهد.

 

 

 



دستاورد های نظامی ایران ۲۰۱۵
نوشته شده در چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 131
نویسنده : علی همایون . احمد رضا همایون




معرفی مسلسل سبک oa 10 dmr ساخت المان
نوشته شده در چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 485
نویسنده : علی همایون . احمد رضا همایون
موشک ایران,جنگنده ایرانی

 

معرفی مسلسل سبک  ОА 10 DMR ساخت آلمان

مسلسل یا تیربار سبک و قدرتمند  ОА 10 DMR توسط دانشمندان کارخانه اسلحه سازی Oberland Defence در کشور آلمان طراحی ,ساخته و تست شده است این مسلسل خودکار از فشنگ کالیبر 308 وینچستر استفاده میکند اسلحه بسیار مدرن و خوش دست و در عین حال زیبا و پرکاربرد است و دقت زیادی در نشانه روی و اصابت به اهداف مورد نظر را دارد.

ویژگی های کلیدی، و اسلحه AO-10 DMR:

کالیبر: 7،62 × 51 / .308 

طول کلی: 1،020 میلی متر

طول کلی لب به لب 940 میلی متر

طول لوله: 457 میلی متر / 18 اینچ

وزن بدون لوازم جانبی: 4.3 کیلوگرم

ظرفیت خشاب: 20 دور

مواد: F53 آلومینیوم، فولاد ضد زنگ

تیربار ОА 10 DMR با دوربین قوی و مادون قرمز(دید در شب) قابلیت بالایی در هدف گیری به تک تیرانداز می دهد. مسلسل ОА 10 DMR با قدرت غیر مستقیم گاز باروت مسلح آماده می شود و امکان شلیک بدون توقف آنی چند گلوله به یک هدف را دارا می باشد و زمان و نیروی تکتیرانداز برای کشیدن گلنگدن و تعویض فشنگ در جان لوله اسلحه هدر نمی دهد.

 مسلسل قوی ОА 10 DMR

این مسلسل یا تیربار با فشار غیر مستقیم گاز  باروت مسلح و آماده ی شلیک می گردد در ضمن فاقد پیستون حرکت برگشتی مجددگلنگدن عین سایر مسلسل های هم رده ی خود می باشد.

در کل میتوان گفت مسلسل ОА 10 DMR قدرت,سرعت و دقت کافی بالایی دارد.

قیمت این مسلسل چیزی حدود 32000 دلار در بازار می باشد.

 

 تیربار گرینف,تيربار گرينف,سلاح تیربار گرینف,تاریخچه تیربار گرینف,اسلحه تیربار گرینف,تیربار گرینوف,تيربار گرینف,عکس تیربار گرینوف,مشخصات تیربار گرینوف,اسلحه تیربار گرینوف,قطعات تیربار گرینوف,درباره تیربار گرینوف,تیربار دوشکا,تيربار دوشكا,مشخصات تیربار دوشکا,سلاح تیربار دوشکا,عکس تیربار دوشکا,مختصات تیربار دوشکا,تیربار سنگین دوشکا,تیربار اخگر,مشخصات تیربار اخگر,تیربار نیمه سنگین اخگر,تیربار شش لول اخگر,تیربار pk,تیربار pkt,مشخصات تیربار pk,سلاح تیربار pk,اسلحه تیربار pk,مشخصات سلاح تیربار pk,تیربار pkm,تیربار ام ژ3,تیربار دروازه بان,تیربار محرم,تیربار ماکسیم




موشک‌های کره جنوبی حالت جنگی به خود گرفتند
نوشته شده در چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 112
نویسنده : علی همایون . احمد رضا همایون

نگرانی دولتمردان کره جنوبی از موشک های دور برد کره شمالی موجب شد تا این کشور سامانه جدید موشکی خود را در مرزهای شمالی مستقر کند.

به گزارش مشرق، آژانس مدیریت کیفیت دفاعی کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور سامانه موشکی جدید خود با نام «چون مو» را برای مقابله با توانایی های موشکی و توپخانه ای همسایه شمالی، عملیاتی کرده است.
این سامانه که پروژه ساخت آن از سال 2009 آغاز شده، جایگزین مدل قدیمی تر خود با نام «K136 Kooryong» می شود.
این نهاد کره ای اعلام کرد هزینه ساخت سامانه موشکی «چون مو»، حدود 131.4 میلیارد وون (112.8 میلیون دلار) بوده است.
این سامانه قرار است ابتدا در اختیار یگان های توپخانه ای مستقر در مرز با کره شمالی قرار گرفته و سپس در سال آینده، در جزایر شمال غربی کره جنوبی، جهت مقابله با موشک های برد بلند کره شمالی مستقر شوند.
خبرگزاری یونهاپ گزارش داد، سامانه موشکی «چون مو»، قادر است اهدافی در 80 کیلومتری نقطه پرتاب را هدف قرار دهد که این میزان دوبرابر، نمونه قدیمی تر خود است.
این سامانه همچنین قادر است موشک های هدایت شونده با قطر 238 میلی متر را به سوی اهداف پرتاب کند.
بنا بر اعلام نهاد های نظامی کره جنوبی، قدرت تخریب موشک های این سامانه، برابر با قدرت تخریب 3 زمین فوتبال است.
برد بلندتر این سامانه نسبت به نمونه قدیمی تر خود، ارتش را قادر خواهد ساخت موشک های دور برد کره شمالی را در بدو شلیک، هدف قرار دهد.
یک مقام نظامی کره جنوبی در این باره گفت: «استقرار این سامانه، به طرز چشمگیری توان یگان های توپخانه ای کره جنوبی را افزایش می دهد.»
تست های نهایی برای عملیاتی شدن سامانه موشکی «چون مو» سال گذشته و توسط آژانس مدیریت کیفیت دفاعی کره جنوبی انجام شده بود.
خبر عملیاتی شدن این سامانه در حالی منتشر می شود که کره جنوبی روز گذشته اعلام کرد، اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد کره شمالی در حال مخفی کردن برخی از سکوهای پرتاب موشک دوربرد خود است.
به نظر می رسد هدف پیونگ یانگ از این کار، مصون ماندن فعالیت های هسته ای این کشور از جاسوسی های آمریکا و کره جنوبی است.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) و کتابخانه کنگره آمریکا و برآورد آنها در سال 2011، کره شمالی از نظر توان نظامی در رده بیست و دوم قدرتهای نظامی جهان قرار دارد که البته داده های جدیدتر در اواخر سال 2013 این رده بندی را تا چهاردهمین کشور جهان نیز ثبت کرده اند.
بر اساس این گزارش، کره شمالی بیش از 700 موشک بالستیک و بیش از هزار فروند موشک از انواع مختلف در اختیار دارد و گفته می شود که این کشور حتی 50 کیلوگرم پلوتونیوم تولید کرده که کارشناسان می گویند برای ساخت شش تا هشت سلاح هسته ای کافی است. در این تاسیسات بیش از هزار سانتریفیوژ وجود دارد.
 
منبع: ایرنا

:: برچسب‌ها: کره جنوبی ، کره شمالی ، مناقشه مرزی ، موشک ,



تحرکات تازه کره جنوبی در مرزهای مشترک با کره شمالی
نوشته شده در چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 138
نویسنده : علی همایون . احمد رضا همایون
خبرگزاری میزان: کره جنوبی که به همراه همواره در ادامه سیاست های خصمانه خود علیه کره شمالی به انجام اقدامات تحریک آمیز و تنش زا از جمله برگزاری رزمایش در مرزهای دو کشور دست می زند، اینبار یگان های مرزی خود را در نزدیکی کره شمالی به سامانه موشکی بسیار پیشرفته " چون مو" تجهیز کرد.
به گزارش خبرگزاری میزان به نقل از خبرگزاری کره جنوبی، آژانس مدیریت کیفیت دفاعی کره جنوبی اعلام کرد که این کشور سامانه موشکی جدید خود با نام «چون مو» را برای مقابله با توانایی های موشکی و توپخانه ای کره شمالی عملیاتی کرده است.

این سامانه در اختیار یگان های توپخانه ای مستقر در مرز با کره شمالی قرار گرفته و سپس در سال آینده، در جزایر شمال غربی کره جنوبی و با هدف مقابله با موشک های برد بلند کره شمالی مستقر خواهد شد.

خبرگزاری کره شمالی (یونهاپ)  در ادامه این گزارش افزود: سامانه موشکی «چون مو»، قادر است اهدافی در 80 کیلومتری نقطه پرتاب را هدف قرار دهد که این میزان دوبرابر، نمونه قدیمی تر خود است.
این سامانه همچنین قادر است موشک های هدایت شونده با قطر 238 میلی متر را به سوی اهداف پرتاب کند.

بنا بر اعلام نهاد های نظامی کره جنوبی، قدرت تخریب موشک های این سامانه، برابر با قدرت تخریب 3 زمین فوتبال است.

برد بلندتر این سامانه نسبت به نمونه قدیمی تر خود، ارتش را قادر خواهد ساخت موشک های دور برد کره شمالی را در بدو شلیک، هدف قرار دهد.

آزمایش های نظامی نهایی برای عملیاتی شدن سامانه موشکی «چون مو» سال گذشته و توسط آژانس مدیریت کیفیت دفاعی کره جنوبی انجام شده بود.

خبر عملیاتی شدن این سامانه در حالی منتشر می شود که کره جنوبی روز گذشته اعلام کرد، اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد کره شمالی در حال مخفی کردن برخی از سکوهای پرتاب موشک دوربرد خود است.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) و کتابخانه کنگره آمریکا و برآورد آنها در سال 2011، کره شمالی از نظر توان نظامی در رده بیست و دوم قدرتهای نظامی جهان قرار دارد که البته داده های جدیدتر در اواخر سال 2013 این رده بندی را تا چهاردهمین کشور جهان نیز ثبت کرده اند.

بر اساس این گزارش، کره شمالی بیش از 700 موشک بالستیک و بیش از هزار فروند موشک از انواع مختلف در اختیار دارد و گفته می شود که این کشور حتی 50 کیلوگرم پلوتونیوم تولید کرده که کارشناسان می گویند برای ساخت شش تا هشت سلاح هسته ای کافی است. در این تاسیسات بیش از هزار سانتریفیوژ وجود دارد.

:: برچسب‌ها: کره جنوبی ، کره شمالی ، سامانه ، موشکی ، جنگ ، رزمایش ، آمریکا ، توپخانه ,



چرا سرلشگر سلیمانی از پشت پرده بیرون آمده است؟
نوشته شده در چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 140
نویسنده : علی همایون . احمد رضا همایون

 

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاري دانشجو»،  فارن پالیسی در گزارشی ویژه تحت عنوان «شوالیه تاریکی برمی‌خیزد» به نقش سرلشگر سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در مبارزه علیه داعش پرداخت و نوشت: [سردار] قاسم سلیمانی دهه‌هاست که به دور از انظار عمومی و به صورت بی‌سروصدا پول و سلاح در اختیار متحدان و عوامل نیابتی ایران در منطقه خاورمیانه قرار می‌دهد. اما اکنون از پشت پرده بیرون آمده و به نماد مبارزه بی‌امان ایران با دولت اسلامی (داعش) تبدیل شده است.

 


بدون تایید محتوا و ادعاهای مطرح شده در این گزارش، ترجمه آن را صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ها هرگز مورد تأیید اشراف نمی‌باشد.


 
 اشتراک‌گذاری گسترده تصاویر سردار سلیمانی در شبکه‌های اجتماعی

در هفته‌های اخیر تصاویری از [سردار] سلیمانی به طور گسترده در توییتر و فیس‌بوک به اشتراک گذاشته‌شده یا توسط رسانه‌های دولتی ایران پخش گردیده‌اند. وی در این تصاویر بر روی قله کوهی در کنار بزرگان ایزدی که با افراط‌گرایی داعش مواجه گردیده‌اند یا در حال دست دادن با مبارزان پیشمرگه کرد در میادین نبرد در کردستان مشاهده می‌شود. این بدان معناست که فرمانده گریزپای سپاه قدس اکنون در میان افرادی که خواهان استقرار شمار معدودی از نیروهای زمینی ایران جهت مقابله با داعش هستند به نوعی شهرت پیدا کرده است. نیروی قدس شاخه‌ای از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که مسئولیت انجام عملیات‌های برون‌مرزی را بر عهده دارد. این در حالی است آمریکا سرسختانه با اعزام نیروهای زمینی خود به عراق امتناع کرده است.

 

 راهبرد ایران و آمریکا در به تصویر کشیدن نقش خود در جنگ با داعش

ظهور [سردار] سلیمانی نمایانگر شیوه‌های متفاوتی است که واشیگتن و تهران در راستای به تصویر کشیدن نقش خود در مبارزه با داعش بکار می‌گیرند. آمریکا در پشت نقاب یک ائتلاف شکننده پنهان شده و مشارکت خود در حملات علیه داعش را بی‌اهمیت جلوه می‌دهد، اما دولت ایران یک رویکرد کاملاً متفاوت اتخاذ کرده است: تهران به اقدامات مستقل خود در عراق می‌بالد و تلاش می‌کند اینگونه استدلال کند که در واقع این ایران است، نه آمریکا، که باید به خاطر پیروزی‌های اخیر مورد قدردانی قرار گیرد.

 

 کمک‌های ایران مانع از فروپاشی عراق شد

بنابر گزارش گاردین، بلافاصله پس از آنکه اولین تصاویر [سردار] سلیمانی منتشر گردیدند یدالله جوانی از مشاوران ارشد آیت‌الله خامنه‌ای در گفتگو با تلویزیون دولتی ایران اظهار داشت «به لطف حضور و کمک‌های جمهوری اسلامی از سقوط بغداد ممانعت به عمل آمد.»

سردار امیرعلی حاجی‌زاده نیز در گفتگو با تلویزیون دولتی کشور اظهارات مشابهی در رابطه حفظ اربیل پایتخت کردستان عراق مطرح کرد. اربیل نزدیک بود ماه پیش به تصرف جنگجویان داعش درآید.

 

 سردار سلیمانی با دهه‌ها تجربه آمریکا را در عراق به چالش کشیده است

از نظر مقامات آمریکایی، نقش رهبری [سردار] سلیمانی در مبارزه با داعش مانند یک شمشیر دو لبه است. مقامات نظامی و اطلاعاتی ارشد آمریکا [سردار] سلیمانی را یک دشمن بسیار باهوش می‌دانند که توانسته است شبکه‌ای از عوامل نیابتی را شکل داده و حفظ کند. این شبکه از حزب‌الله لبنان گرفته تا مجموعه‌ای از گروه‌های شبه‌نظامی در داخل عراق را شامل می‌شود. واشنگتن به دنبال یافتن متحدانی جهت مبارزه با داعش است، اما [سردار] سلیمانی با برخورداری از دهه‌ها تجربه در این زمینه دیگران را تشویق می‌کند تا به نیابت از ایران مبارزه کنند.

 

 همکاری ایران و آمریکا در سوریه

در واقع، حمایت [سردار] سلیمانی از اسد باعث طولانی شدن جنگ داخلی سوریه شده است. اگر به خاطر وفاداری سرسختانه ایران به اسد و رویارویی تهران با غرب بر سر برنامه هسته‌ای‌اش نبود انجام عملیات در راستای متوقف ساختن پیشروی داعش می‌توانست فرصتی جهت همکاری میان آمریکا و ایران باشد. این دو کشور در طول 35 سال گذشته نتوانسته‌اند به یک توافق دیپلماتیک دست یابند. در جریان نشست ماه قبل مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس اظهار داشت ایران به طور بالقوه می‌تواند به شکست داعش کمک کند و اینکه غرب باید از «همکاری ایرانی‌ها استقبال کند.»

 

اما نیروهایی که اکنون در عراق با داعش می‌جنگند همان‌هایی هستند که در سال 2013 شورشیان سوری تحت حمایت مالی آمریکا را از شهر راهبردی القصیر بیرون راندند و به بقای اسد کمک کردند آنهم درست زمانی که آمریکا نومیدانه به دنبال سرنگونی وی بود. [سردار] سلیمانی همچنین مسئول سازمان‌دهی حزب‌الله و دیگر جنگجویان شیعه‌ای است که در دفاع از اسد در کنار ارتش سوریه جنگیده‌اند.

 

 تصمیم ایران مبنی بر رسانه‌ای کردن فعالیت‌های سلیمانی در عراق اقدامی غافلگیرانه و تعجب‌برانگیز بود

اما حتی در جریان عملیات‌هایی که توسط نیروهای فوق‌الذکر انجام می‌گرفتند نیز [سردار] سلیمانی در انظار ظاهر نمی‌شد و نام وی نیز در رسانه‌های ایران مورد اشاره قرار نمی‌گرفت. به همین خاطر، تصمیم ایران مبنی بر رسانه‌ای کردن فعالیت‌های [سردار] سلیمانی در عراق اقدامی غافلگیرانه و تعجب‌برانگیز بود.

در آمریکا موضوع [سردار] سلیمانی یک موضوع حساس قلمداد می‌گردد. [سردار] سلیمانی از جمله سربازان ایرانی بود که بین سال 1980 و 1988 در جنگ میان ایران و عراق شرکت داشتند. وی به سرعت پله‌های ترقی را در تشکیلات نظامی ایران طی کرد و در سال 1998 به فرماندهی نیروی قدس منصوب شد. وی در قالب یک مأموریت ویژه در جنوب لبنان که به پایان اشغالگری اسرائیل در آن منطقه کمک کرد هدایت عملیات‌های نیروی قدس را بر عهده گرفت و بدین ترتیب به شهرت رسید.

 

 کمک‌های سردار سلیمانی به آمریکا برای نابودی طالبان

اگرچه آمریکا و ایران از سال 1979 تاکنون از مذاکره با یکدیگر امتناع کرده‌اند، اما رابطه [سردار] سلیمانی با واشنگتن همیشه هم بدین شکل نبوده است. وی حتی زمانی که از سفارت‌خانه سابق آمریکا در تهران به هدایت امور مشغول بود پس از رویدادهای 11 سپتامبر ملاقات‌های مخفیانه‌ای را میان دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی در ژنو ترتیب داد تا طرفین بتوانند به نابودی دشمن مشترک خویش، یعنی طالبان، کمک کنند.

اما در اوایل سال 2002، «جورج دبلیو بوش» ایران را عضو «محور شرارت» در خاورمیانه نامید و «رایان کراکر» سفیر سابق آمریکا در عراق این اقدام «بوش» را تصمیمی توصیف کرد که مسیر «تاریخ را عوض کرد.»

 

 جورج بوش با یک کلمه مسیر تاریخ را عوض کرد

«کراکر» در جریان مصاحبه‌هایی که در سال 2013 درباره [سردار] سلیمانی با روزنامه «نیویورک‌تایمز» انجام داد به «دکستر فیلکینز» خبرنگار «نیویورک‌تایمز» گفت که [سردار] سلیمانی قبل از اظهارات بوش و در پی رویدادهای 11 سپتامبر در گفتگو با یکی از مذاکره‌کنندگان سازمان ملل گفته بود که «شاید وقت آن رسیده که در رابطه خود با آمریکا تجدیدنظر کنیم.»

«کراکر» در این باره اظهار داشت: «ما خیلی به هم نزدیک شده بودیم. اما یک کلمه در جریان یک سخنرانی مسیر تاریخ را عوض کرد.» از آن زمان به بعد رابطه آمریکا با [سردار] سلیمانی ظاهراً رو به قهقرا گذاشت.

 

 هدف مشترک سردار سلیمانی و آمریکا در عراق

اما دیدار اخیر [سردار] سلیمانی از عراق در ماه گذشته نشان می‌دهد که [سردار] سلیمانی و آمریکا حداقل در عراق شاید در نهایت از یک هدف مشترک برخوردار باشند. این هدف مشترک همانا نابودی داعش است. «هنری کیسینجر» وزیر امور خارجه آمریکا در دوران ریاست جمهوری «نیکسون» و «فورد» نیز در شبکه ان.بی.سی اظهار داشت که «ایران متحد طبیعی آمریکاست.»

 


:: برچسب‌ها: سلیمانی حاج قاسم سلیمانی سردار سلیمانی قاسم سلیمانی خبرگزاری دانشجو ,